Tapahtuu l

KORONAVIRUSTIEDOTE
13.3.-1.4.

Koronavirusepidemian leviämisen hidastamiseksi Ylitornion seurakunnassa on peruutettu THL:n ja kirkkohallituksen ohjeen mukaisesti kaikki seurakunnan järjestämät yleiset tilaisuudet jumalanpalveluksia lukuun ottamatta. Peruutus koskee esimerkiksi kaikkia kerhoja, piirejä, kuoroharjoituksia, kinkereitä, lähetysiltoja ja laitoshartauksia. Peruutus on voimassa toukokuun loppuun saakka ellei sitä ennen seurakuntiin saada uusia ohjeita. Peruutuksen aikana messujen tilalla pidetään sanajumalanpalveluksia, jotka striimataan Ylitornion kirkosta  

 

Toimintarajoituksen aikana seurakuntalaisia kehotetaan yhteiseen rukoushetkeen maanantaisin klo 18 ja 19 välisenä aikana. Kukin voi hiljentyä omassa kodissaan ja rukokoilla itselleen tärkeiden asioiden ja henkilöiden puolesta tai itseään huolestuttavien tai ahdistavien tapahtumien vuoksi. 

  

Toimintarajoituksen aikana seurakunta hoitaa kirkolliset toimitukset kuten hautaukset, kastejuhlat ja avioliittoon vihkimiset normaalista, mikäli olosuhteet sen suinkin sallivat. Seurakuntalaisia pyydetään ottamaan huomioon kuitenkin seuraavat seikat: 

Hautajaiset onpidettävä kolmen viikon kuluessa kuolemasta, jotta tilaisuudet eivät ruuhkautuisi ja kylmäsäilytystilojen kapasitetti ei ylittyisi. 

Tilaisuuksiin kutsuttava väkimäärä on  maksimissaan 10 henkeä. 

  

Seurakunnan työntekijät palvelevat edelleen henkilökohtaisesti puhelimen ja sähköisten viestinten välityksellä ilman rajoitteita. Myös henkilökohtaiset tapaamiset ovat mahdollisia erityistä varovaisuutta noudattaen. 

  

Sairaan ehtoollinen ja kuolinvuoteen äärellä pidettävät hartaushetket toteutetaan henkilön tai hänen omaistensa tai hoitolaitosten henkilökunnan pyynnöstä. Tilaisuuden järjestämisestä tulee sopia hoitolaituksen kanssa, joka sopii papiston kanssa tarvittavista järjestelyistä. 

  

Ylitorniion kirkosta lähetetään nettihartaudet kaksi kertaa viikossa, keskiviikkona ja perjantaina klo 8. Hartauksia voi kuunnella tapahtumaluettelossa olevan linkin kautta. Oman kirkon hartauksien lisäksi luterilaisen kirkon ylläpitämä virtuaalikirkko palvelee kaikkia seurakuntalaisia. 

 

Yllitornion kirkko on avoinna yksityistä hartaushetkeä ja hiljentymistä varten ma - pe klo 9-12 sekä striimattujen jumalanpalvelusten jälkeen kahden tunnin ajan. Seurakunnan työntekijä on paikalla klo 9-12 ja jumalanpalveluksen jälkeen. Kirkon aukiolo alkaa 27.3. 

  

Kaikkien rajoitusten tarkoituksena on poikkeusoloissa rajata epidemian leviämistä Ylitorniolla, edistää yleistä hyvinvointia ja turvallisuutta sekä turvata seurakunnan lakisääteiseen toimintaan kuuluvat jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset ja henkilökohtainen sielunhoito. 

 

Ylitorniolla 19.3.2020 Matti Salminen, kirkkoherra 

  «Takaisin
 
 

 

 

Syntymäpäivät

Syntymäpäivän muistamiskäytäntö on muuttunut. Vuoden 2020 alusta lähtien  muistamme seurakuntalaisia seuraavasti:

- 50 ja 60 vuotiaat muistetaan onnittelukortilla

- 70 vuotiaat  pyritään tavoittamaan henkilökohtaisesti

- 75, 80, 85, 90 ja sitä iäkkäämmät saavat onnittelukortin ja kutsun syntymäpäiväjuhlaan 1. adventtisunnuntaina

Työntekijöitä voi lisäksi pyytää syntymäpäiväkäynnille aina halutessaan.

Sanan ja rukouksen illat

 

Rukoushetki maanantaisin klo 18-19

KORONA-viruksen aiheuttaman toimintarahoituksen aikana voit hiljentyä kotonasi rukoukseen yhteisten asioiden puolesta. ja rukoilla itsellesi tärkeiden henkilöiden ja asioiden puolesta skä itseäsi huolestuttavien tai ahdistavien asioiden puolesta

Raamattupiiri

Raamattupiiri peruttu toistaiseksi.  

Musiikkityö

Ylitornion mieslaulajien harjoitukset peruttu toistaiseksi.

Ylitornion kirkkokuoron harjoitukset peruttu toistaiseksi

 

Siirry Musiikkityön sivulle

 

Lähetystyö

Lähetysillat peruttu toistaiseksi.

 

Youtobeviedo Ella ja Janne Henrikssonin työstä

Nimikkokohteet, tilit ja viitteet täältä

 

Lähetystyön toimintasuunnitelma

 

Siirry Lähetystyön tapahtumiin

Diakoniatyö 

Oletko vailla keskustelijaa tai kuulijaa? Onko mielessäsi  esim. sairaus, rahavaikeudet , suru tai hengellinen pohdinta. Tunnetko itsesi yksinäiseksi ? Olemme sinua varten, luottamuksella. . Koronavirusaikana jutellaan puhelimessa tai sähköpostin välityksellä. Tilanteen rauhoiduttua sitten taas kasvokkain ja kotonasi tai virastolla.

Diakoniatyöntekijät Ritva Eronen p. 040-8319022 ja

Ilkka Korva 040- 5226835

 

 

Siirry Diakoniatyön sivulle

 

Nuoret

Rippikoululeiri

 

KORONA-virus tilanteen vuoksi rippikoulun talvikokoontumiseen ja tutustumisjakson suorittamiseen tulee muutoksia. Myös kesän leirijakson pitotapa tai ajankohta voivat muuttua. Muutoksista tiedotetaan suoraan rippikoululaisia ja heidän huoltajiaan.

 

Siirry Nuorisotyön sivulle

 

Varhaisnuoret

Kirjepyhäkoulu

Ylitorniolaisilla lapsilla on mahdollisuus osallistua Tornion seurakunnan järjestämään kirjepyhäkouluun. Kirjepyhäkoulu on 7-12 vuotiaille lapsille suunnattu pyhäkoulu, joka toteutetaan kirjeiden välityksellä. Ylitorniolaisten osalta kirjepyhäkoulun kustannuksista vastaa Ylitornion seurakunta, joten koulu on ilmainen. Lisää tietoja antaa Torniosta Tarja Rautio p. 040 5302820

Päiväkerho

Päiväkerho kokoontuu Seurakuntakodilla torstaisin klo 10 - 12

 

Kaikki loppukevään kerhot peruttu 

 

Siirry Päiväkerhotyön sivulle

 

Perhetyö

 

Raanujärven perhekerho kokoontuu parillisena, joka toinen torstai klo 17-19 Raanujärven loimulla. 

 

Kaikki loppukevään kerhot peruttu

 

Kirkonkylän Tenavatupa kokoontuu tiistaisin klo 9 - 14. Tenavatuvan kokoontumispaikka on 4-H Kierrätyskeskuksen eteläpää; Alkkulanraitti 97.

Seuraa FB/Ylitornion tenavatupa

 

Kaikki loppukevään kerhot peruttu

 

Siirry Perhetyön sivulle

 

Virkatodistukset ja sukuselvitykset

 

Kirkkoherranvirastosta saa omat tiedot sisältävän ns. elää-todistuksen esim. Ruotsin verotusta varten. Tilauksen voi tehdä myös sähköpostilla ylitornio@evl.fi

Tilausta varten tarvitaan nimi, syntymäaika, osoite ja mihin tarkoitukseen todistus tilataan.

 

Muut virkatodostukset ja sukuselvitykset tilataan Oulun keskusrekisteristä.

Hautojen hoito

Hautojen hoito on hautaustoimenohjesäännön mukaan vainajan omaisten vastuulla. Seurakunta ei tee hautausmaan kevätsiivousta lukuunottamatta haudoille muita hoitotoimenpiteitä ellei muuta ole erikseen sovittu.

 

Hoitamattomien hautojen liputus alkaa juhannuksen jälkeen

 

Hautojen hoitoTIEDOTE HAUTAUSMAA 2020