Avustukset

Ylitorniolaiset henkilöt voivat anoa seurakunnalta taloudellista tukea. Tuki on kertaluonteista ja se kohdistuu yleensä äkilliseen avuntarpeeseen. Avustusta haetaan ottamalla yhteyttä diakoniatyöntekijään. Hänen kanssaan tehdään selvitys hakijan taloudellisesta tilanteesta. Ensin selvitetään hakijan kanssa mahdollisuus hakea kunnalta toimeentulotukea tms. apua. Päätöksen avustuksesta tekevät joko diakoniatyöntekijät ja palvelujohtokunta riippuen avustuksen suuruudesta. Avustukset ovat yleensä lahjakortti tai maksusitoumus. Seurakunta ei anna raha-avustuksia.

Onko sinulla huolia rahankäyttöösi liittyen? Eikö tulot riitä? Onko menoja liikaa? Kiristääkö hermoja? Yritätkö kestää tilanteessa yksin? Etkö tiedä mitä tehdä?

Olemme sinua varten myös taloushuolien kysymyksissä: henkisänä tukena ja ratkaisujen etsijänä. Taloudellisiin kysymyksiin löytyy hyviä neuvoja: www.takuusaatio.fi