Vammaistyö

Kehitysvammatyössä järjestetään keväällä kevätkirkkoretki ja adventin aikaan joulujuhla.

Lapin seurakuntien kehitysvammaistyön pappina toimii Terhi Ämmälä Rovaniemellä. TErhi järjestää kehitysvammaisille nuorille omia rippikoululeirejä Lapin seurakuntien alueella. Monivammaisten leiri ja syyskesän leiri lapin alueella järjestetään myös Anu-papin taholta. Näistä leireistä saa tietoa Ritva Eroselta.

Lisäksi yhteyttä kehitysvammaisiin henkilöihin pidetään henkilökohtaisin kontaktein.

Näkövammaistyössä osallistutaan Kemi-Tornion rovastikunnan järjestämiin tilaisuuksiin. Keväisin on kirkkopyhä ja syksyllä virkistyspäivä. Lisäksi diakoniatyöntekijä pitää yhteyttä näkövammaisiin henkilöihin henkilökohtaisesti ja vierailee näkövammaisten oman virikekerhon toiminnassa.

Kuurojen ja huonokuuloisten työssä osallistutaan Kemi-Tornion rovastikunnan järjestämiin tilaisuuksiin. Kuuroille tarjotaan viittomakielinen kirkkopyhä, virkistyspäivä ja joulujuhla ja huonokuuloisille tekstitulkattu kirkkopyhä. Lisäksi yhteyksiä ylläpidetään henkilökohtaisesti.