Toimitusten musiikki

• Mikäli haluat tilaisuuteen vierailevan esiintyjän tai musiikkiryhmän, niin voit pyytää esitteen paikallisista muusikoista kanttorilta
  • Kirkossa mahdollisessa muussa musiikissa, erityisesti lyriikan suhteen, huomioithan sakraalin kirkkotilan sekä toimituksen jumalanpalvelusluonteen. Paikallistasolla Ylitornion seurakunnassa on kirkkovaltuuston vahvistama linjaus kirkon yleiselle suositukselle toimitusten musiikista. Jos olet epävarma asian suhteen, niin ole yhteydessä kanttoriin tai kirkkoherraan.
  • Kanttorin virsi - ja lauluvinkkejä osiosta Virsiä toimitukseen

Kaste

• Kastetilaisuuden toimittaa pappi. Erillisestä pyynnöstä kanttori voi osallistua tilaisuuteen, mahdollisuuksien mukaan. Tieto kanttorin osallistumismahdollisuudesta tiedossa tilaisuutta edeltävänä maanantaina.

Vihkiminen, avioliiton siunaaminen

• Vihkimisen ja avioliittoon siunaamisen kaavassa useita kohtia virrelle ja laululle
  • Tilaisuudessa käytössä yleensä yksi tai kaksi vihkivirttä, tai yksi vihkivirsi ja yksi vihkilaulu

Hautaus

• Kanttori osallistuu siunaustilaisuuteen, sekä mahdollisuuksien mukaan muistotilaisuuteen. Tieto kanttorin estymisestä osallistua muistotilaisuuteen on tiedossa hautausta edeltävänä maanantaina (kuten toinen toimitus).
  • Hautajaisten virret ovat omaisten vapaasti suunniteltavissa. Pappi voi auttaa virsivalinnoissa toimituskeskustelussa, sekä ilmoittaa tiedot kanttorille.
  • Mikäli muun musiikin suhteen on toiveita tai kysymyksiä, ole yhteydessä kanttoriin
  • Muistotilaisuuden ollessa muualla kuin seurakuntatalolla, pappi tuo mukanaan virsikirjat.