Nuoret

Rippikoulu

Tässä on tietoa Sinulle joka haluat käydä rippikoulun Ylitornion seurakunnassa. Rippikoulu on monelle nuorelle merkittävä vaihe elämässä. Rippikoulun aikana paneudutaan kristillisen uskon perusasioihin nuoren näkökulmasta mukavaa ja leppoista yhdessäoloa ja leikkiä unohtamatta. Rippikouluun ovat tervetulleita kaikki 15 vuotta täyttävät nuoret. Kirkkoon kuulumattomuus ei ole este osallistumiselle!

Ylitornion seurakunnan rippikoulu 2020

Rippikoulun ilmoittautumislomakkeet on jaettu koulussa 8-luokkalaisille.

Rippikouluun ilmoittautuminen ja startti on su 22.9. klo 10.30-14 Ylitornion kirkossa.

Jos et ole saanut ilmoittautumislomaketta ja tahdot osallistua rippikouluun, voit hakea ilmoittautumislomakkeen kirkkoherranvirastosta tai olla yhteydessä Jonnaan tai Ilkkaan (yhteystiedot alla).

Muita tärkeitä päivämääriä:

Rippikouluopetusta su 26.1.2020 klo 9-15 seurakuntakodilla

Kokoonnumme yhteiseen rippikoulupäivään 26.tammikuuta sunnuntaina klo 09.00 -15.00. Päivä alkaa seurakuntakodilla klo 09.00. Osallistumme yhdessä klo.10.30 Ylitornion kirkossa pidettävään jumalanpalvelukseen. Jumiksen jälkeen ruokailemme seurakuntakodilla. Päivä jatkuu työskentelyillä päättyen klo 15.00. Mukaan tarvitset muistiinpanovälineet ja sisätossut/kengät. Jos sinulla on kysyttävää soita tai laita spostia Ilkalle p.0405226835, ilkka.korva@evl.fi

Hei, Sinä tämän vuoden rippikoululainen ja vanhemmat!

Olet aloittanut rippikoulun. Nyt on meneillään seurakuntaan tutustumisjakso, jolloin keräät korttiisi merkintöjä seurakunnan eri toimintoihin osallistumisesta. Ehkäpä oletkin jo päässyt hyvään alkuun. Tarjoan sinulle mahdollisuuden kartuttaa korttimerkintöjä osallistumalla yhteisvastuukeräyksen toteuttamiseen listakerääjänä tai lipaskerääjänä.

Yhteisvastuukeräys on kirkon pitkäaikainen keräys, joka toteutetaan 2.2- 30.4. välisenä aikana. Kerätyillä varoilla autetaan apua tarvitsevia ihmisiä ulkomailla, Suomessa ja omassa seurakunnassa. Sitä kutsutaan diakoniatyöksi. Tänä vuonna aiheena on vanhemmuuden tukeminen.

1.Yksi tapa kerätä rahaa lähimmäisten hyväksi on listakeräys, siis kulkeminen keräyslistan kanssa ovelta ovelle kysyen: ” haluatko osallistua kirkon yhteisvastuukeräykseen?” Osallistuja laittaa nimensä ja lahjoitettavan summan listaan, antaa rahan kerääjälle, joka tilittää rahat lopuksi seurakuntaan. Jokaiselle kerääjälle sovitaan oma alue, jonka hän ottaa vastuulleen kerätä. Tämä voi olla kodin lähistöllä n. 20 ok-taloa.

Lista lähetetään vanhemman nimellä, joka vastaa rippikoululaisen kanssa siitä, että lista ja rahat pysyvät tallessa ja palautuvat seurakuntaan. Erityisesti järvikylillä asutusta on harvassa ja tehtävän suorittaminen voi vaatia myös vanhemman apua, esim. kuljettamisessa talosta taloon. Sinä olet kuitenkin kerääjä, ei vanhempasi. Tehtävän suoritettuasi saat merkinnän korttiisi. Kerätä voi myös pareittain.

2.Keräämme myös lippailla kauppojen auloissa pe. 7.2. ja 27.3. 2 tunnin jaksoissa, esim. klo 13-15 tai 15-17. Tähän pääset mukaan aikuisen pariksi ja lopuksi merkinnän korttiisi.

Juttele näistä vanhempiesi kanssa ja jos innostuit niin soita minulle. Lisätietoja puhelimessa.

Iloa ja siunausta elämääsi ja rippikouluusi!

Ritva Eronen

diakoni

040-8319022

tarvittaessa lähetä soittopyyntö tekstari

Pääsiäistapahtuma su 5.4. klo 10.30 Ylitornion kirkossa

Rippikoulukortit kerätään täytettyinä ma 4.5. koululla.

Kesän rippikoululeiri pidetään Oivangissa Kuusamossa 2.-9.6.2020. Leiripaikkaan voi tutustua etukäteen vierailemalla  Oivangin kotisivuilla os.h ttps://www.oivanki.fi/. Leirille lähdetään yhteiskyydillä.

Ryhmän konfirmaatiojumalanpalvelus on sunnuntaina 14. kesäkuuta klo 12.00 Ylitornion kirkossa.

Rippikouluun liityvissä asioissa voi olla yhteydessä nuorisodiakoni Ilkka Korvaan, p. 0405226835, email ilkka.korva@evl.fi  tai rippipappi Jonna Toloseen, p. 0405227419, email. jonna.tolonen@evl.fi

Isoskoulutus

Isoskoulutus on tarkoitettu rippikoulun käyneille nuorille, jotka haluavat toimia mm.rippikoululeireillä ja lastenleireillä ohjaajan tehtävissä. Koulutus kestää yhden vuoden ja siitä saa todistuksen. Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiuksia toimia isosena sekä vahvistaa seurakunnan jäsenyyttä. Isoskoulutusryhmä kokoontuu seurakuntakodilla.

Isoskoulutus 2019-2020

Isoiskoulutus torstaina  16.tammikuuta klo 15.15 seurakuntakodilla.

.